JABOLČNI ŠTRUDELJ

To je tradicionalni recept za jabolčni štrudelj iz južnih Tirolskih Alp. Imate idejo, kaj je skrivna sestavina, da bo vaš jabolčni štrudelj še okusnejši? Vaš Big Green Egg! To avstrijsko pecivo in dimljen okus vašega Kamada sta par ustvarjen v nebesih.

SESTAVINE

TESTO

  • 500 g moke + dodatna za mokanje
  • 300g sladkorja
  • 20g koruzne moke
  • 8g pecilnega praška
  • 250 g hladnega masla
  • 3 jajca
  • 1 žlica mleka

POLNILO

  • 500 g rahlo kislih jabolk
  • 50 g orehov
  • 50 g drobtin
  • 30 g rozin
  • 4 žlice trsnega sladkorja
  • Čajna žlička mletega cimeta
  • sok ½ limone
  • 1 žlica ruma

ZA SERVIRANJE

  • sladkor v prahu
  • posušene užitne rože (neobvezno)
  • stepena smetana in / ali vaniljeva omaka

PREDHODNA PRIPRAVA

  1. Za pripravo testa moko zmešamo s sladkorjem, koruzno moko, pecilnim praškom in ščepcem soli. Maslo narežite na kocke, mu dodajte z 2 jajci (eno jajce postavite na stran) in mleko v moko ter zamesite v testo. Testo zavijte v oprijemljivo folijo in ga pustite počivati v hladilniku približno 1 uro.
  2. Za nadev olupite jabolka in jih razrežite na četrtine. Odstranite jedra in jabolka naribajte na tanke rezine. Orehe grobo sesekljajte in zmešajte z jabolkom, ki mu dodate preostale sestavine za polnilo.

Jabolčni Štrudelj

PRIPRAVA

  1. Oglje vžigamo v Big Green Egg in segrevamo s convEGGtorjem, mrežico in pekovskim kamnom na 180 ° C.
  2. Delovno površino pomokajte in razvaljajte testo v lep pravokotnik (približno 34 x 30 cm) z debelino približno pol centimetra. Odrežite morebitno odvečno testo in ga po želji uporabite za okras.
  3. Nadev razdelite na sredino testa, pri čemer ima na straneh približno 2 centimetra prosto in 10 na vrhu in na dnu testa. Prej na stran postavljeno jajce stepite in ga uporabite za oblaganje robov testa.
  4. Zgornji in spodnji del testa zložite čez nadev. Trdno pritisnite stranice testa. Po želji okrasite štrudelj s poljubno odrezanimi koščki testa. Jabolčni štrudelj premažite z jajcem.
  5. Pekač posujte z moko in nanj z aluminijasto ploščo za pice ali lopatico položite jabolčni štrudelj. Zaprite pokrov EGG in pecite jabolčni štrudelj približno 30 minut, dokler ne postane zlato rjav.
  6. Jabolčni štrudelj odstranite iz EGG in ga položite na krožnik. Potresemo s sladkorjem in ga po želji okrasimo s posušenimi cvetovi. Postrezite s stepeno smetano in / ali vanilijevo omako.

Nalaganje...