Noži GLOBAL - Japonska

Zgodovina o Global® nožih
 
Naša zgodba se je začela pred tisoč leti. Japonski mečarji so razvili visoko umetniško delo meča, da bi zagotovili močna, ostra rezila za Samuraje, strah med vojskovodji ...

Danes, v samurajski tradiciji izdelavi mečev, japonski obrtniki še naprej proizvajajo nože in jedilni pribor najvišje kakovosti ...
 
Prve GLOBAL nože je leta 1985 izdelal Komin Yamada, katerega naloga je bil razviti vrsto nožev, ki so bili resnično novi in revolucionarni, z uporabo najboljših razpoložljivih materialov in najsodobnejših oblikovalskih konceptov. S skoraj neomejenim proračunom je pripravil vrsto kuhinjskih nožev, ki bi se tako pridružili profesionalnemu in amaterskemu kuharju. So udobni, enostavni za uporabo in izpolnjujejo najzahtevnejše zahteve.

GLOBAL noži so narejeni iz najboljšega materiala nerjavečega jekla.
Rezila uporabljajo iz nerjavečega jekla CROMOVA 18, Ledeno temperiranem in utrjene na Rockwell C56- 58, ki drži ostrino kot rob britve dlje kot katero koli drugo jeklo in je odporno proti rji, madežem in koroziji.
 
Pogosto se sprašuje, zakaj GLOBAL noži ostanejo ostri tako dolgo brez ostrenja. Kombinacija elementov molibdena in vanadija je eden od razlogov, čeprav je Global ravnični rob dolgočasen, je še vedno veliko tanjši in zato ostrejši od noža s poševnim robom.

Nalaganje...