Noži KASUMI - Japonska

Kasumi nože proizvaja Sumikama jedilni pribor v mestu Seki na Japonskem. Sumikama je specializiran za izdelavo nožev iz zelo naprednih materialov in z najsodobnejšimi proizvodnimi tehnikami. Rezila so izdelana iz nerjavečega jekla VG10, obložena z mehko jeklenim videzom iz Damaska. Posebej priljubljeni pa so ovalni ročaji Pakka.

VG10 je nov tip nerjavečega jekla, ki ima večjo gostoto. Ta omogoča jeklu, da se kali na trdoto Rockwell 60:62 ter še vedno ohrani prožnost in moč, da ohranijo popoln rob. Naravna lastnost VG10 je, da ostane raven in pravilen, zato se pri uporabi rob rezila naravno izravnava in ostane dlje časa ostrejši.

Valoviti vzorec na rezilu se imenuje Damaskov videz; Kaj mu daje ta vzorec je 16 slojev SUS410 visoko ogljičnega nerjavečega jekla, kovano na 3 / 1000 centimetra, nato pa "oblečen" na vsako strani jedra VG10. Ta kombinacija materialov daje trdnost rezilu, odpornost na madeže in neverjetno rezanje.

Pakka les se začne kot tanke plasti bele breze, ki se potem pobarvajo, v tem primeru črne barve. Te plasti so nato položen med plastmi iz smole in se nato skupaj povežejo pod ogromno toploto in tlakom. Rezultat je ročaj, ki izgleda in se občuti kot lesen, a je varen za v pomivalni stroj. Druga edinstvena značilnost ročaja je zasnova. Ovalna ročica ima greben na dnu, ki povečuje nadzor in oprijem. To pomeni, da ne bi smeli imeti težav z vrtenjem ali zvijanjem ročajev med uporabo.

   
Nalaganje...