Zorenje mesa

SUHO ZORENJE - UMETNOST PRIPRAVE MESA
 
Govedina potrebuje staranje In staranje potrebuje čas. Suho staranje - prevedeno "do suhe zrelosti" - je tradicionalni način staranja mesa, ki proizvaja izredno mehkobo in intenziven okus. Tehnika, stara več desetletij, skozi katero govedo doseže najvišjo možno stopnjo kakovosti. Da bi dobili odličen zrezek, ni potreben noben drug način priprave, ampak star, ki je spremenil proces zorenja.

Suho staranje mesa je ena najstarejših tehnik tam, kjer gre za pripravo mesa. Celotno ogrodje trupa ali grosistični rez je obešen pri nastavljeni temperaturi in času v hladilniku, kjer je izpostavljen stabilni vlažnosti in optimalni kakovosti zraka. Tu lahko zori in počiva, da doseže najvišjo možno kakovost, namesto da bi ležali v neprodušnem plastičnem ovoju. Tukaj lahko naredi, kaj meso ljubi storiti najbolj: lahko diha.
Suho zorjeno Meso izraža svojo hvaležnost, tako da nam predstavi prefinjeno, edinstveno in intenzivno aromo. Užitek, povezan s suho zorjenim mesom, je več kar ste kdaj poskusili. Teksture ni mogoče primerjati z "navadnim kosom mesa". Zato ni čudno, da je suho zorjena govedina znana po hrani kot "kralj mesa" v meniju zrezkov.

VEČ TUDI NA WWW.DRY-AGER.SI

 

   
Nalaganje...