Ključ do uspeha Bradley prekajevanja so Bradley različne arome lesnih piškotkov. Za proizvodnjo uporabljajo trdne lesne opilke vezane skupaj s pomočjo natančne količine, pri uporabi kontroliranih pritiskov in gostote. Okus dima se določi s sorto lesa.
Jelša in javorjev les daje bogato aromo in poseben okus in se običajno uporabljajo z morskimi sadeži, šunko in slanino.
Močnejši in zelo različni okusi Mesquite in Hickory se običajno uporabljajo za proizvode iz govejega mesa in svinjine, kot so pleča in goveje prsi.
Apple in češnja dajejo slajše, milejši okus dima, pogosto se uporablja s perutnino in divjačinskim mesom.
Bradley piškotki proizvajajo dim in se zamenjajo vsakih 20 minut in proizvajajo čisto okus dima. Ko je piškotek zgorel se rahlo potisne iz elementa gorilnika do naslednjega piškotka in nato, da ugasne v loncu z vodo. Cikel se nadaljuje, dokler je prekajevalnik kadilec naložen s lesnimi piškotki.
Uporabite presledke za ločene oznake. Uporabite pomišljaje (') za fraze.