40g pora (belega dela)
¼ čajne žličke kuminih semen
100g masla (sobne temperature)
400g divjih gob (jurčki, lisičke)
2 šalotki
1 vejica timijana
1 hlebec kruha iz kislega testa
Dan pred pripravo toastov na tanko narežemo beli del pora in ga zmešamo skupaj z maslom in semeni kumine.
V žar Big Green Egg postavimo litoželezno rešetko in litoželezno ploščo v obliki polmeseca (z ravno stranjo obrnjeno navzgor), ter ga segrejemo na 200°C. V vmesnem času očistimo in narežemo gobe, ter drobno sesekljamo šalotko.
Polovico pripravljenega masla damo na litoželezno ploščo. Nato narežemo 4 debele rezine kruha. Gobe in šalotko stresemo na ploščo, posujemo s timijanovimi lističi, ter začinimo s soljo in poprom. Gobe pražimo 5 minut oz. dokler se ne zmehčajo. Na litoželezno rešetko položimo kose kruha, ter jih pečemo na obeh straneh približno dve minuti. Hrano pripravljamo pri zaprtem pokrovu.
Popečen kruh premažemo s preostalim maslom, ter nadevamo z gobicami.