KLUBSKI SENDVIČ Z DIMLJENIMI PIŠČANČJIMI PRSMI

Sestavine

2 piščančja fileja (proste reje)
Groba morska sol
Sladkor
6 rezin belega kruha
½ šopka drobnjaka
1 limeta
3 zvrhane jedilne žlice majoneze
3 zvrhane jedilne žlice kisle smetane
¼ glave rdečega zelja
¼ glave solate (ledenke)
1 paradižnik
1 kuhano jajce
¼ kumarice
2 zvrhani jedilni žlici gorčice
6 rezin popečene slanine

Piščančja fileja potresemo s soljo in sladkorjem, ter ju pustimo počivati 2-3 ure v hladilniku. V vodo namočimo pest jabolčnih sekancev za dimljenje. V pripravljeno oglje v žaru položimo 3 prižigalce in jih prižgemo. Vratca na spodnjem delu žara odpremo, odprt pustimo tudi pokrov žara (za 10 minut). Fileja vzamemo iz hladilnika, ju operemo in osušimo s kuhinjskimi brisačami.

Na razžarjeno oglje potresemo jabolčne sekance, vstavimo keramični delilnik in kovinsko mrežo. Fileja položimo na mrežo, ter takoj zapremo pokrov žara (spodnja vratca pustimo odprta za približno 1,5 centimetra). Temperaturo v žaru reguliramo do 120°C. Fileja pustimo, da se kuhata približno 40 minut oz. dokler sredica mesa ne doseže 75°C. Temperaturo je najlažje preveriti z digitalnim termometrom. Ko je meso pripravljeno, ga vzamemo z mreže in pustimo počivati, da se ohladi.

 V vmesnem času na mrežo položimo rezine kruha in jih na hitro popečemo. Drobnjak drobno sesekljamo, naribamo lupinico limete, ter vse skupaj zmešamo z majonezo in kislo smetano. Mešanico začinimo z limoninim sokom, soljo in poprom. Rdeče zelje in ledenko narežemo na tanke rezine, prav tako narežemo tudi paradižnik in trdo kuhano jajce.

Nato narežemo še piščančja fileja. Rezino kruha premažemo z mešanico majoneze, ter čez položimo solato, paradižnik in hrustljavo slanino. Čez položimo novo rezino kruha, ki jo premažemo z gorčico, ter nadevamo s kumarico, dimljenimi prsmi, rdečim zeljem in narezanim jajcem. Nato položimo novo rezino kruha, ki jo premažemo z majonezo. Sendvič prerežemo po diagonali in postrežemo.

 Sestavine zadostujejo za dve osebi.

 

Nalaganje...