PEČENA LUBENICA Z GRANITO IZ GINA IN TONIKA

Sestavine

1 lubenica
300ml tonika
100g sladkorja
150ml gina
4 metine vejice

V srednjem delu lubenice odrežemo 2 večja kosa (debeline 2 centimetrov), ju zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik. Od preostale lubenice odrežemo lupino, meso pa narežemo na večje kose. 300g shranimo za granito, vse ostalo pa si privoščimo za osvežilno sadno malico.

V kozici segrejemo 100ml tonika s sladkorjem, ter mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Tekočino prelijemo v mešalnik, dodamo 300g lubenice, preostali tonik, gin, 10 večjih metinih listov in dobro premešamo. Mešanico precedimo v globoko posodo in jo postavimo v zamrzovalnik, premešamo čez 3 ure (s tem preprečimo kristaliziranje ledu), ter pustimo hladiti nadaljnje tri ure.

V zamrzovalnik postavimo 4 kozarce. Žar Big Green Egg pripravimo za direktno peko na litoželezni rešetki pri 200°C. Oba konca lubenice narežemo na štiri dele, ter v vsak del zapičimo leseno palčko. Lubenico popečemo z obeh strani.

Iz zamrzovalnika vzamemo granito, ter jo enakomerno razdelimo v ohlajene kozarce. Okrasimo z meto in postrežemo s pečeno lubenico.

www.biggreenegg.si

 

Nalaganje...