Big Green Egg

Big Green Egg je sodoben odgovor na prastaro mojstrovino kuhanja, ki se je razvila od prvih plamenov do današnjega dne. Ta inovativna kamado žara se naslanja na tisočletja tradicije kuhanja v zemeljskih posodah, ki so jih poznali že v starodavnih kulturah. Izkušnje ameriških vojakov med drugo svetovno vojno so pripomogle k popularizaciji kamadov, kar je privedlo do ustanovitve podjetja Big Green Egg. Z izboljšavami, ki so temeljile na vesoljskih materialih NASA, je postal Big Green Egg nepremagljiv v svetu zunanjega kuhanja.

   

Na začetku je bilo le les, suhe liste, strele in končno ogenj. Zgodnji ljudje so hitro spoznali prednosti kuhanja mesa nad tem navdušujočim odkritjem, ki se je hitro razširilo kot veliko boljša alternativa žvečenju surovih reber tiranozavra!

Kasnejše kulture so ugotovile, da so rezultati še boljši, ko so ogenj in hrana zaprti v domu podobni zemeljski posodi. Dokazi o teh zgodnjih prototipih Big Green Egg-a so bili najdeni v ruševinah skoraj vsake civilizacije po vsem svetu... razen pri Propanijcih, ki so raje kuhali z uporabo vulkanskih plinov, Pelletonijcih, ki so umirali od lakote, medtem ko so poskušali popraviti svoje vijake, in DriveThrujcih, ki so jedli vse obroke za s seboj in hitro izginili z obličja Zemlje.

Današnji Big Green Egg je sodobna evolucija teh starodavnih kuhalnikov. Stoletja nazaj so bili ti nizki kuhalniki, imenovani kamadi, goriva s kurjenjem lesa ali naravnega oglja (tako kot Big Green Egg danes), v njih so kuhali riž. Pozneje so dodali rešetko za pečenje in pečenje mesa. Priljubljenost kamadov se je širila, ko so jih ameriški vojaki odkrili med drugo svetovno vojno in jih poslali domov po vojni. Domači kuhalniki s kupolo so bili vznemirljiva alternativa kovinskim ogljiščem ali plinskimi žari tistega časa, ljudje pa so se navduševali nad dodatnim okusom in sočnostjo, ki jih je ta "novo odkrita" metoda kuhanja dala hrani.

Ameriški podjetnik Ed Fisher je bil eden tistih, ki so odkrili kamadov glineni kuhalnik. Bil je navdušen nad tem, kako je hrana okusila veliko bolje, in začel jih je uvažati, čutijoč, da bi doma lahko našel zanimanje za njih. Ko je leta 1974 odprl prvo trgovino Big Green Egg v Atlanti, je prodajal preprost glineni kamado, izdelan po enakem dizajnu in materialih, ki so se uporabljali tisočletja nazaj. Kljub odličnim rezultatom, ki so jih proizvedli, so bili ti prvotni kuhalniki krhki in niso bili odporni na vremenske vplive. Ed Fisher se je popolnoma zavezal razvoju podjetja za proizvodnjo in trženje teh neverjetnih kuhalnikov ter se odpravil narediti najboljši, kar je bilo kdaj ustvarjeno.

Ko je Big Green Egg postal bolj priljubljen, se je podjetje povezalo z napredno tovarno, ki je vključevala izboljšane vrste keramike na osnovi materialov, ki jih je sprva razvila NASA® za vesoljski program, in neutrudno delalo na izboljšavah oblikovanja. Rezultat je bil daleč boljši kuhalnik, ki je močnejši, bolj vzdržljiv in zagotavlja boljšo toplotno izolacijo kot karkoli drugega na trgu, kar je odlika, za katero je znan Big Green Egg danes.

Izvirni Big Green Egg se je razvil v celotno linijo izdelkov, ki zdaj vključuje sedem velikosti Egg-a, ki so na voljo po vsem svetu v več kot petdesetih državah, z na stotine dodatkov, zasnovanih za ustvarjanje zabave in okusnih jedi pri kuhanju na Big Green Egg. Ko kupite Egg, je vaša naložba zaščitena z brezplačno doživljenjsko garancijo uspešnega in izkušenega podjetja z mednarodnim slovesom za izdelke najvišjega razreda in brez primere storitve za stranke - kar vam zagotavlja samozavest, da to podjetje že skoraj petdeset let stoji za svojimi neverjetnimi izdelki! Pogosto kopirano, vendar nikoli izenačeno - Big Green Egg je Ultimativna Kuharska Izkušnja! Če ni Big Green Egg, ni tega.

Big Green Egg je zdaj vodilni svetovni proizvajalec vrhunskega zunanjega kuhinjskega sistema, ki je nepremagljiv glede svoje vsestranskosti in kulinaričnih rezultatov - in je podjetje s posebnim namenom, ki uporablja svoje dobičke za izboljšanje življenja

Nalaganje...