Bakrena posoda FALK

   Zgodovina:

  • Leta 1958 je bil Falk N.V. ustanovljen v Bruslju kot nadaljevanje podjetja "Nader" iz Anderlechta. Leta 1962 so bile delnice te družbe prenesene na Pieter Paul Van Achter Sr., ki so se naselili v Wespelaar-Haachtu, 25 km severovzhodno od Bruslja. V tem času je proizvodnja dekorativne bakrene posode postopoma začela nadomeščati opuščeno galvansko dejavnost. Podjetje je prevzelo proizvodnjo in trgovanje leta 1977. S proizvodnjo in oblikovanjem se je preimenovalo v profesionalno kuhinjsko opremo za kuhanje, podjetje pa se je preimenovalo v Falk Culinair N.V.
  • Pavel je kot pionir uporabljal bimetalno tehnologijo pri proizvodnji bakrenih posod. Bimetalni tehnološki pristop vključuje laminiranje velike bakrene plošče neposredno na fino plast iz nerjavečega jekla. Ta bimetal je bil zasnovan tako, da nadomesti metodo bolj mehke pločevine (ki ima tališče pri 230 ° C), ki se je uporabljala od začetka izdelave profesionalne kuhinjske posode. Ta bimetalna struktura danes velja za zlati standard pri proizvodnji kuhalne opreme. Falk Culinair je pred časom uporabljal to metodo, ki so jo v veliki meri potem sprejeli drugi proizvajalci.

  • Baker je izbran zaradi odličnih lastnosti kuhanja v primerjavi s kositrom, ki je manj trpežen, dovzeten za oksidacijo in ga je težko vzdrževati. Z lastno kulinarično izkušnjo in sodelovanjem s profesionalnimi kuharji si je Paul prizadeval, da bi vsako bakreno posodo, ki jo je izdelal Falk, optimalno zasnoval za funkcioniral.
  • Danes družbo Falk Culinair vodi Jan Van Achter, najmlajši sin Paula. S svojim izobraževanjem v mednarodni ekonomiji si prizadeva za globalno distribucijo lepih in funkcionalnih kuhinjskih pripomočkov FALK. Tradicija in tehnologija ostajata glavna tema filozofije filme "FALK". Jan potrjuje, da "moj izziv je, da še naprej izdelujemo najboljšo obrtno posodo na svetu. Vsaka FALK ponev je izdelana po današnjih visokih standardih z uporabo vrhunskih materialov brez kompromisa in z okusom tradicije ".

  •  

    V sodelovanju z našim strokovnim in natančnim osebjem nudimo izdelek, ki je izključno v svoji sestavi in ​​edinstven po svojih zmogljivostih - danes in za mnoge generacije, ki prihajajo.

Loading...